Top 5 Ting som kan forbedre dit velvære.

Hvad kan egentlig forbedre ens velvære. Der er i hvert fald en masse ting og muligheder der ude. Og hvis man spørger os alle sammen vil man ikke altid finde ens svar, da det er en meget individuel ting for hvem hvad og hvor man finder sit eget velvære. Der er nok lige så mange meninger om dette som der er mennesker.

Men denne liste er min top 5. som kan forbedre dit velvære.

Nr 1:
Løs Små opgaver i løbet af dagen “mange bække små”

Hvad jeg mener med dette er at for mig skal man have nogle success oplevelser, og her tænker jeg ikke på den store skala, men på den lille skala. Ting du kan gøre i din hverdag, men ting som giver dig success. Og det er jo alt lige fra at du står op og reder din seng. til du lige sætter en ting i opvaskemaskinen, eller får den vasket op med det samme. Det er de helt små ting og opgaver som jeg mener kan gøre dit velvære bedre.

Samt at ting i hjemmet bliver nemmere at overskue. Man kan med tiden får meget mere “fritid” til at gøre det man har lyst til så som ens hobbier eller tid med kæresten, konen, vennerne. alt det vi betegner som det sjove og hyggelige her i livet.  

Jeg mener helt sikkert også at det velvære og overskud man kan ved at udføre disse små opgaver når de opstår vil kunne give dig mere at stå imod med når livet går dig imod.

Nr 2:
De små ting i hverdagen

Hvad mener jeg så med de små ting i hverdagen. Med det mener jeg ting som at få sovet ordenligt, får spist ordenligt. smil til verden og den smiler til dig. som et gammelt udtryk siger. 
Og der er selvfølgelig noget om snakken, da man jo bruger mindre muskler på at smile i forhold til når man render og er sur hele dagen.  Det giver også et bedre humør. 

Personligt har jeg prøvet at se på hvad jeg kan ændre i hverdagen, små rutiner som gør “livet” lidt lettere i hverdagen, og derved giver mig mere glæde og selvværd. Primært overfor mig selv. Det er jo dig selv der skal have det godt først og så kommer alle dine venner og bekendte i anden række. Det kan være svært at efterleve men det er jo sådan det burde være.

Have et arbejde du kan lide at stå op til. det er vigtigt i min optik at du har noget at stå op til om det så lige er et arbejde en hobby eller andet. Bare du faktisk har noget at stå op til.

Nr 3:
Gode Venskaber

Personligt mener jeg at det vigtigt med venskaber som du kan stole på, som er der for dig, Men det er lige så vigtigt med bekendtskaber som gør at du f. eks. har det godt på dit arbejde. eller når du er ude til arrangementer. Det behøves ikke nødvendigvis være sammen med venner. Men bare man kommer ud af hulen derhjemme ind imellem. På trods af alle de ting man har i hjemmet. Børn, Rengøring , opvask og andre ting som man normalvis ville gøre i hjemmet. 

Det er vigtigt for ens velvære at man giver sig tid til at have sine venner og til at pleje de venskaber man har. Så man i visse situationer ikke står helt alene. Og så er det også godt for ens velvære at kunne snakke med nogle gode venner som er kan og vil lytte til alle ens finurligheder.

Nr 4:
Hobbier du kan fordybe dig i

Det er efter min mening vigtigt at du har nogle hobbier du kan fordybe dig i. Glemme hverdagen lidt, Så du får slappet af imens du laver noget du virkelig kan lide og brænder for. Det kan helt sikkert hjælpe på dit velvære at få en sådan hobby. Selv bruger jeg det at skrive på mine hjemmesider, Spille computer og brætspil som ren afslapning. Det at være sammen med vennerne kan helt sikkert også bruges til ren afslapning. Da man ser nogle mennesker man ikke ser hver dag. 

Men helt sikkert find en hobby, som du kan fordybe dig i en hobby. Hvor du nærmest glemmer tid og sted, fordi du hygger dig så meget som muligt. Samt når du er i “zonen” opbygger du både velvære og selvværd fordi du gør noget du hygger dig med. Som du kan lide og lave. Samt du også har en hvis erfaring med.

Nr 5:
Gør noget for dig selv

Gør noget for dig selv siger det meste, og er nok en af grundstenene i dit personlige velvære, her tænker jeg på du kan få den massage du altid gerne ville have , tage ud og spise, tage i spa bad, få ordnet negle, tal med en psykolog, ja her er mulighederne mange for at styrke dit eget velvære.

Alt hvor du gør noget for din egen skyld og ikke for andres skyld, gælder her. Hvilket det ikke er alle som kan se at det er vel egentlig det klassikske ordsprog. at man skal hjælpe sig selv før man kan hjælpe andre. Hvilket jo er en af de store støtteben i ens eget velvære.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.