Sundhed? hvad er det i det hele taget.

Sundhed og Min forudsætning for at tale om det ?

Hvad er min forudsætning for at tale om alt det sundhed. Jeg kan med det samme sige jeg har ingen fancy høj uddannelse. Ej heller er jeg uddannet personlig træner eller andet i den stil. Jeg taler om sundhed udelukkende fra eget synspunkt. Jeg tillægger hertil den viden jeg har indsamlet gennem årene fra venner og bekendte. Samt min dejlige kæreste som selv tænker meget i sundheds baner. Vi er ikke pragteksemplarer med sixpacks osv. Vi kan nok heller ikke prale af at være slanke. Men derfor forhindrer det os ikke i at gå op i sundhed og velvære. Sundhed kan være mange ting. Så læn dig tilbage med din Bærbare computer, Ipad eller hvad du nu læser denne blog på. Du kan jo også læne dig tilbage i din kontorstol hvis du sidder foran den lille skærm. Læs lidt om hvad jeg mener er sundhed.

Kan man definere sundhed ?

Definitionen af sundhed, hvad er det?. det er hvad du selv gør det til. Sundhed i vore dage er mange ting. du kan jo sagtens være sund uden at hænge ud med tøserne/drengene i trænings centret 7 dage om ugen. Sundhed kan vel defineres til at man skal passe på hvad man spiser og bare man rører sig de anbefalede 30 min om dagen hvad end det er på arbejde eller hvad det så er det jo egentlig fint. Men vil da mene at man ikke lige på kan definere hvad sundhed er. Da jeg mener at det er flere ting og ikke bare træn og spis. Så vil jeg længere nede komme lidt ind på hvad jeg ellers mener hvad sundhed kan være.

Er sundhed kun kost og træning ?

Svaret på mit eget spørgsmål er nej. Sundhed er så meget mere end det. hvis ikke du nærmest har hele dit liv med. Så mener jeg at du har svært ved at være sund helt indefra og ud. kost og træning kan jo fylde meget i ens liv. for nogen er det jo sundhed at spise og træne. Men har de selv samme mennesker kun de to ting at gå op i. Så er man måske ude i noget som ikke er sundt alligevel. Men det er jo ens egen definition som i bund og grund tæller.

Men en som har lidt erfaring og som jeg har lytter lidt til indimellem er Henrik Duer. Har mødt ham en gang og han ved et eller andet om sundhed. Ihvertfald hans egne meninger. Men langt hen ad vejer er jeg også enig med ham.
Syntes ihvertfald i skulle tage et kig på hans e-bøger han har udgivet. Da han kommer med mange gode råd omkring hans syn på sundhed. Vægttab og træning.

Hvis du kan lide hans bøger evt har fået lyst til at følge nogle råd kunne du jo passende kigge på en af mine andre indlæg hvor man kan købe træningsudstyr lige her.

Kan sundhed findes i forskellige afstøbninger?

Sundhed findes i rigtigt mange afstøbninger.  Alt skal jo hænge sammen, din krops sundhed afhænger af hvordan du har det mentalt. hvilken fysisk forfatning du er i. Hvordan dit bagland har det med dig og dig med dem. så hvis jeg skal liste et par nøgleord omkring hvad sundhed kunne være. så må det være følgende.

Mental Sundhed

Sund Økonomi.

Sund Mad.

Familie og venner.

Træning(hold din krop igang)

Hver glad for livet.

Og i kan sikkert også selv tilføje til den liste for at gøre den længere eller endda kortere. Hvilket der givetvis er nogle af jer derude som gerne vil. Men kan komme i rigtigt mange afstøbninger og er langt hen af vejen kun hvad du selv gør sundheden til. Dette skal dog ikke ses som værende at man kan gøre 100% som man måske selv lyster hvis din diet indeholder flødekager og sukkerholdig sodavand så ville jeg selvfølgelig da nok sige at kosten er første skridt på vejen til et sundere liv.

Kan man være sund uden at træne?

Kort sagt JA det kan du godt. det anbefales da at motionere lidt hver dag. Men man kan godt undvære træning for at leve sundt. Hermed ikke sagt at jeg skal tvinge folk til ikke at træne. Det er op til en selv og ens eget liv. Samt det er din egen beslutning om hvordan du vil leve et sundt liv. Men et sundt liv uden træning er helt klart noget som kan lade sig gøre. Det er også mere til de af jer derude som måske ikke kan træne af den ene eller anden årsag. Så mener jeg at i godt kan leve sundt.

hvad er folks mening om sundhed?

Ja hvad syntes du sundhed er ? Det er op til debat. Der er mange meninger om hvad det er. Så kom med din i kommentar feltet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.